Vind een bodemdeskundige

Welke erkende bodemsaneringsdeskundige kan je kiezen? Vandaag telt België 148 bodemsaneringsdeskundigen. We onderscheiden 2 types deskundigen : bodemsaneringsdeskundigen van type 1 en deskundigen van type 2. Het eerste type deskundigen komt het minst voor. België telt er maar 18. Deze deskundigen mogen in het kader van het Bodemdecreet oriënterende bodemonderzoeken uitvoeren en opstellen. Daarnaast mogen ze voorzorgsmaatregelen en veiligheidsmaatregelen voorstellen, technische verslagen opstellen, een studie van de ontvangende grond opstellen en evaluatierapporten na een schadegeval opstellen.

Bodemsaneringsdeskundigen van type 2 komen dus het meest voor. We tellen er 132 in België. Deze deskundigen hebben de breedste waaier van bevoegdheden. Naast het takenpakket van een deskundige type 1, mogen bodemsaneringsdeskundigen van type 2 :

  • beschrijvende bodemonderzoeken uitvoeren en opstellen
  • bodemsaneringsprojecten en beperkte bodemsaneringsprojecten opstellen
  • bodemsaneringswerken en nazorg leiden
  • eindevaluatieonderzoeken opstellen
  • siteonderzoeken uitvoeren
  • voorzorgsmaatregelen en veiligheidsmaatregelen voorstellen en uitvoeren
  • gebruiks- en bestemmingsbeperkingen voorstellen
  • waterbodemonderzoeken uitvoeren
  • opmaken van een individueel bodempreventie- en bodembeheerplan.

We hebben ze allemaal opgelijst per type en per gemeente. Je kan ze eenvoudig opzoeken in onderstaande interactieve tabel, op basis van de gemeente. In de rechterkolom vind je hun contactgegevens.

Lijst bodemdeskundigen in Vlaanderen

Gemeente Bedrijf Type Contact

We proberen de info steeds zo goed mogelijk up-to-date te houden, maar we zijn ook maar menselijk. Mocht je ons toch nog op een foutje betrappen, meld het dan gerust via deze link.
Laatste update : 14/01/2023.

New kids on the block

Hey kersverse bodemsaneringsdeskundige! Eerst en vooral een dikke proficiat gewenst :-) Fijn dat je actief gaat bijdragen tot een gezondere grond in Vlaanderen. Werk is er zeker genoeg, dat kan je vast en zeker beamen. Nu wil je gewoon dat jouw toekomstige klanten ook weten dat jij er bent om hen te helpen. Op ons kan je alvast rekenen. Stuur ons gewoon jouw informatie door per mail en wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk verschijnt op onze adressenlijst bodemsaneringsdeskundigen. Vergeet vooral jouw certificaatnummer niet te vermelden. Succes!